Herrcyklar

Försäljningen av herrcyklar ökar stadigt och fler och fler uppskattar cykeln både för att kunna motionera och för att enkelt kunna åka in till stan eller fram och tillbaka till jobbet utan att behöva bekymra sig om parkering. I många städer finns speciella cykelställ och cykelparkeringar där det är gratis att stå och där det brukar vara enkelt att få plats. Ibland finns det även en cykelpump att låna om man behöver fylla på med luft i däcken. Det händer ibland att man råkar ut för att någon stjäl ens cykel. Det är en frustrerande och jobbig upplevelse så man ska alltid vara noga med att ha ett bra lås på sin herrcykel. 

Belysning till min herrcykel 

Det finns olika typer av belysning till herrcyklar. Förr var det ganska vanligt med en dynamon, ett slags hjul med räfflar som rullar mot däcket när cykeln är i rörelse och på så vis tillverkar ström till cykellyset. Nackdelen med ett sådant system är att det kan vara lite tungt att trampa när dyanmon hela tiden ligger emot däcket. Det finns också en navgenerator som monteras in i själva navet och den allra modernaste varianten är belysning som drivs av batterier som man enkelt laddar upp i ett USB-uttag. 

Vilken typ av sadel är bäst? 

Det skulle vara väldigt obekvämt att cykla på en herrcykel om det inte fanns en sadel! Sadeln kan ha lite olika form men är oftast mer eller mindre utformad som ett päron. Sadlar tillverkas i olika material, till exempel textil, gummi och andra material som är mjuka och sköna att sitta på. Oftast har tävlingscyklar en sadel som är mer långsmal, den sadeln kan dock upplevas som obekväm om man inte är van med en sådan modell. Själva sadeln sitter på en sadelstolpe och den kan höjas och sänkas så att den blir lagom till personen som ska använda cykeln. 

Herrcykelns hjul och lås

Utan hjul skulle inte herrcyklar fungera särskilt bra så det är verkligen viktigt med bra cykelhjul på en herrcykel. Hjulet består av olika komponenter som nav, ekrar, ekernipplar, fälg, slang och däck. Ett bra lås är alltid viktigt eftersom det stjäls mycket herrcyklar. Man ska alltid köpa ett lås som är godkänt av SSF, då har man en garanti för att låset fungerar bra och att det tar ganska lång tid att öppna om man inte har nyckel och att det även står emot tänger och andra klippverktyg. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *