IKEA öppnar ny butik – mitt i city

På Regeringsgatan 65 – mitt i Stockholm City – kommer IKEA nu att slå upp portarna till en ny butik. De flesta är vana med att en tur till IKEA innebär viss restid. För Stockholmarna kommer butiken nu dock att vara väldigt lättillgänglig. Detta enligt ett pressmeddelande från företaget.

IKEA är känt för att husera i lite större utrymmen. De större utrymmena finns sällan mitt i städerna, så att deras butiker vanligtvis ligger något avlägset är inget konstigt. Just utrymmet kommer dock inte att bli några större problem för IKEA den här gången, eftersom citybutikens koncept kommer att vara lite annorlunda än vad kunderna är vana vid.

Nischar sig mot kök

Vanligtvis går det att hitta allt från soffor och vattenkannor till kontorsstolar och skrivbordslampor i ett IKEA-varuhus. Den nya butiken på Regeringsgatan kommer dock att vara inriktad mot kök. Besökarna kommer att kunna träffa ”kunniga köksspecialister” och mötas av ett ”inspirerande showroom”, står det att läsa i pressmeddelandet.

Konkurrerar med närliggande butiker

Butiken kommer att bli granne med MOOD-gallerian, som hyser rum åt flertalet butiker. Sannolikt kommer IKEA att erbjuda svårt motstånd för dessa aktörer och andra inredningsbutiker i city.

Fastighetsägaren AMF Fastigheter välkomnar dock nyheten med öppna armar. För dem innebär det sannolikt att området kring Regeringsgatan kommer att bli betydligt mer trafikerat framöver. I pressmeddelandet säger Annika Ljungberg, marknadsområdeschef för AMF Fastigheter, att IKEAs nya butik innebär att ”kvarterets starka läge förbättras ytterligare”. Hur det faktiskt blir framöver återstår givetvis att se.

”Enklare, bättre och snabbare”

I en intervju med Svenska Dagbladet berättar Sverigechefen Håkan Svedman att verksamheten ska förbättras genom att fokusera på att bli ”enklare, bättre och snabbare”. De flesta skulle nog kanske också hålla med om att IKEA inte är något de flesta besöker på vägen hem från jobbet. Just tillgängligheten är något som behöver utvecklas, understryker Håkan i intervjun med SvD.

Som ett led i detta öppnar IKEA även ett nytt lager i Stockholmsregionen. Närmare bestämt är det i Arlanda som den nya förvaringen kommer att stå. Det här menar Håkan kan förkorta leveranstiden för de kunder i Stockholm som handlar över internet.

Den nya butiken på Regeringsgatan kommer att öppna efter sommaren och hålla öppet i ett halvår. Om succén blir den som Håkan med flera hoppas på, kan butiken bli permanent.

IKEA i siffror

  • Har 268 varuhus i Europa, 13 i Mellanöstern och Nordafrika, 54 i Nordamerika, 44 i Asien, 9 i Australien och en i Karibien.
  • Mellan september 2015 och augusti 2016 blev det 915 000 miljoner besök i världens alla IKEA-hus
  • Personalstyrkan uppgår till ca 183 000

 

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *