Alla som cyklar på regelbunden basis är enstämmiga när det kommer till en sak: Sveriges cykelställ skiljer sig åt en hel del. Det finns nämligen ställ för cyklar som är utmärkta på alla sätt och vis. De är enkla att använda, passar väl in i sin omgivning, ger skydd mot vädrets makter och har en bra placering.

Sedan finns det även ställ som är raka motsatsen. I många fall skulle dessa lika väl kunna ha skippats och inte existera överhuvudtaget. De är förvirrande och besvärliga att använda, de är placerade på ett mindre lägligt sätt och utsätter cyklisten för regn och rusk. Om det regnar utomhus vill du inte behöva cykla hem på en dyngsur sadel. Det kan nämligen liknas vid att sitta och arbeta på en blöt kudde.

Därför behöver du skapa cykelparkeringen i närheten av din destination. Genom att göra detta underlättar du för cyklister att besöka ditt företag eller din organisation. Dessutom signalerar du att de faktiskt är välkomna hos er!

Skyltab erbjuder alla typer av cykelställ till riktigt bra priser.

Därför är det viktigt att tänka till kring det här med cykelställ

Med anledning av ovan är det viktigt att understryka en sak: det är inte nödvändigtvis så att det är bättre att ha ett cykelställ än att sakna ett sådant. Företag och organisationer som skapar cykelparkeringar behöver förstå detta för att kunna göra ett bättre jobb. För en parkering för cyklar som håller en alltför låg kvalitet kan ofta bara vara i vägen. Om den bara är till besvär och inte används hade det faktiskt varit bättre att inte anlägga någon cykelparkering alls.

Som tur är krävs det faktiskt inte särskilt mycket för att skicka välkomnande signaler till cyklister. Därför kan fastighetsägare lätt göra detta genom att anstränga sig lite grann. Nedan går vi igenom de viktigaste faktorerna för en lyckad cykelparkering!

Så anlägger du en bra cykelparkering

De faktorer som krävs för en lyckad cykelparkering är:

  • Tillräckligt många och bra cykelställ med gott om utrymme runt omkring.
  • Parkeringen anläggs på ett bra läge och med närhet till attraktiva destinationer.
  • Cyklister som använder cykelparkeringen skyddas från vädrets makter.
  • Parkeringen är synlig så att den lätt upptäcks av förbipasserande cyklister.
Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *