Abonnemang med fri surf är både vanligt och populärt – och har dessutom flera fördelar. Priset är förstås högre än för ett abonnemang med mindre och begränsad surfmängd men å andra sidan finns en chans att det inte behövs något fast bredband i hushållet om man väljer ett passande abonnemang. Läs vidare om fördelar och annan information som kan vara till nytta nedan.

Abonnemang med fri surf – vad innebär det?

Ett abonnemang med fri surf innebär just det – att kunden får tillgång till fri surf utan begränsningar. Med andra ord går det att surfa hur mycket och hur länge som helst till en fast månadskostnad, till skillnad från med ett abonnemang med begränsad surf, som riskerar att ta slut.

Vilka är fördelarna?

Fri surf har många fördelar för de som har behov av detta – så för den med ett mindre behov kan fördelarna snarare te sig som nackdelar. Men för de som surfar mycket i mobilen, streamar film och annat i videoformat och som helt enkelt har ett behov som kräver mycket surf är det guld värt.

Bra att tänka på är dock att dessa abonnemang endast gäller inom Sverige – för den som reser utomlands och behöver surfa på internet gäller generellt inte den fria surfen, så det kan vara bra att läsa på vad som gäller hos den aktuella operatören. 

En annan fördel med ett abonnemang med fri surf är att dessa kan ersätta ett fast bredband – kanske dock främst för de som bor ensam. Men med fri surf i mobilen kan man dela den med TV och andra enheter som behöver internet, och på så vis bara få en månadskostnad i stället för två.

Hur mycket kostar det?

Ett abonnemang med fri surf är av förklarliga anledningar dyrare än ett abonnemang med begränsad surf. Hur mycket det kostar kan skilja sig en hel del mellan olika operatörer. Nedan följer prisexempel från 3 olika operatörer:

  • 499kr i månaden
  • 349 kr i månaden
  • 569 kr i månaden

Som synes är det stor skillnad vad gäller pris för abonnemang med fri surf – trots att samtliga av dessa tre i övrigt är lika, med fria samtal och meddelanden, samt utan bindningstid. Det som däremot kan skilja sig vid närmare granskning är täckning – en viktig punkt att kolla upp för de som vill kunna utnyttja surfen maximalt.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *