Ska du flytta till ett nytt hem inom Stockholm? Då har du mycket att göra! Du ska inte bara packa, rensa ut, fixa transport, hålla på med massor av papper och lämna nycklar, du ska även flyttstäda. Det spelar ingen roll om du hyr eller ägde hemmet, flyttstädning är något som måste göras innan nycklarna lämnas över och du lämnar bostaden för gott. Det är otroligt viktigt att du gör flyttstädningen ordentligt och att allt som måste städas faktiskt städas, det finns flera olika moment. Att göra allt tar otroligt mycket tid och att dessutom veta om man gör det rätt kan vara svårt, särskilt i flyttstressen. Till din hjälp finns städfirmor runt om i Stockholm som erbjuder flyttstädning. Även om de tar hand om allt måste du kunna kontrollera att de verkligen går igenom alla städmoment. Därför borde du ha koll på vad som egentligen ingår i flyttstädning. I den här texten berättar vi därför mer om vad du måste tänka på kring flyttstädning i Stockholm.

Försäkra dig om att flyttstädningen är korrekt

Städfirman i Stockholm du anlitar ska kunna lämna full garanti på sin städning, det vill säga att allting görs korrekt. Om du får garanti kan du vara lugn och låta dem göra jobbet: Den nya ägaren eller hyresgästen kommer definitivt bli nöjd! Med en garanti slipper du oroa dig över att något moment hoppas över – du har garanti på att firman måste komma tillbaka för att göra det rätt. Du bör också se till att städfirman följer rekommendationerna som Mäklarsamfundet har sammanställt om hur en flyttstädning ska utföras och vilka moment som ska ingå. Dessutom är ett annat tips att fråga firman om kundreferenser, det vill säga före detta kunder och deras erfarenheter med företagets flyttstädning i Stockholm.

Vilka tjänster ingår och pris

Innan du bestämmer dig för en städfirma i Stockholmsområdet ska du definitivt jämföra flera olika firmor och deras offerter. Gör detta i lugn och ro: Jämför pris, men också vad som ingår i firmans flyttstädning. Det du ska titta närmare på är framförallt om firman följer Mäklarsamfundets rekommendationer om hur en flyttstädning går till. Mäklarsamfundets lista på moment som måste ingå är lång så om firmans städning innehåller dessa moment vet du att du får en komplett och noggrann flyttstädning. Andra saker som är viktiga är om det ingår en nöjd kund-garanti och om du som kund kan få skatteavdrag av städfirman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *