Koreansk hudvård – Klairs

Koreansk hudvård har blivit allt populärare i Sverige. Klairs är ett exempel på ett hudvårdsmärke från Sydkorea som fått fäst även här hemma. Men vad är egentligen koreansk hudvård eller K-Beauty som det också kallas?

Koreansk hudvård

Koreansk hudvård kallas även för K-Beauty och kännetecknas dels av filosofin att hudvårds resultatet skapas under lång tid, sina lekfulla och färgglada förpackningar och att den koreanska hudvårdsrutinen har 10-steg. Dessa tio steg är:

 1. Oljebaserad rengöring
 2. Vattenbaserad rengöring
 3. Exfoliering
 4. Toner
 5. Essense
 6. Serum
 7. Sheet mask (ansiktsmask)
 8. Ögonkräm
 9. Ansiktskräm
 10. UV-skydd

Klairs

Klairs grundades 2009 och har sedan dess vunnit flera priser för sin hudvård, 2017 lanserades varumärket i Sverige. Deras hudvård fokuserar främst på den känsliga hyn men det finns även andra produkter som passar för andra hudtyper. Målet är att erbjuda hudvård av hög kvalite till humana priser.

Tanken är att skydda huden mot väder och till exempel UV-strålning och med hjälp av hudvården stärka huden, göra den friskare och lugnare. Det kan man göra genom att använda produkter som är snälla mot huden och inspireras av den koreanska rutinen.

Att ha 10 steg i sin hudvårdsrutin kan kännas skrämmande och utmanande för de som inte gjort så tidigare men det går att börja långsamt och steg för steg bygga upp sin rutin. Man behöver inte heller göra alla steg varje dag morgon till kväll utan efter man kan göra det efter sina egna behov. Alla gör det som passar en själv bäst. Klairs erbjuder tillexempel ett start-kit med rengöring, toner, serum och ansiktskräm.

Klairs har som sagt ett brett hudvårdssortiment med bland annat rengöring, återfuktning och serum. Gemensamt för produkterna är:

 • Produkterna är inte testade på djur
 • Produkterna innehåller inte alkohol, parabener eller artificiella färgämnen
 • Förpackningarna är ekologiska

Klairs produkter är framtagna i laboratorium där stor vikt läggs på att råvaror och ingredienser ska vara enkla och rena. Hudvården ska verka lugnande för känslig hy och sakta men säkert bygga upp en friskare och starkare hy som är elastisk och välmående.

Viktigt att tänka på när man testar ny hudvård är att det kan ta flera veckor för huden att vänja sig, ibland kan till och med huden reagera negativt innan den har vant sig och förbättringar börjar synas. Börja gärna försiktigt med en produkt i taget och inte alla på samma gång. Bra steg att börja med är rengöringen och ansiktskrämen och därefter andra produkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *