Hur skulle ditt nya fritidshus se ut med altan, burspråk eller med en extra våning? Det är inte alltid lätt att föreställa sig de olika alternativen i förväg. Så här kan du lättare planera och se hur det skulle bli innan beställning och byggnation påbörjas.

Bygg fritidshus online

Flera återförsäljare av villor och fritidshus har tjänster, som nås via deras hemsida, som innebär att huset kan byggas online. Detta med allt från val av modell och storlek till detaljer ner till fönster och dörrar. En av de större återförsäljarna har denna funktion och låter besökarna göra 33 olika val innan fritidshuset helt och hållet presenteras utifrån både utseende och totalkostnad. Valen är indelade i kategorierna:

  • Exteriör
  • Interiör
  • Kök
  • WC/D
  • Tjänster

Inom tjänster går det att välja mellan totalentreprenad eller om alla förberedelser genomförs själv inför att huset levereras.

0 kronor – eller tillval

Vid de flesta val ingår ett basutbud och därefter kan förbättrat utbud väljas mot ett kostnadstillägg. Ett exempel från samma företag som nämns ovan är vid val av toalett:

  • Standard IFO 0 kronor – Detta är därmed vad som ingår i huspaketet
  • Golvstående snålspolande – Tillkommer 4995 kronor
  • Vägghängd och Fixtur – Tillkommer 9995 kronor

De färdiga paketlösningar av fritidshus har alltså grundutbud av vad som kan förväntas i dessa hus. Utöver detta kan kunden ändra så att allt från exteriör till interiör anpassas utifrån egna önskemål.

Hjälp på vägen – Kontakta en säljare

De onlinetjänster som beskrivs ovan är extremt flexibla och kan användas för att anpassa sitt fritidshus på hundratals olika sätt. Men det är inte alltid som kunden exakt vet vad som egentligen önskas. De flesta bygger ett hus, eller fritidshus, bara en gång i livet och har ingen erfarenhet i valet av material, tak, fönstermodeller osv. Då kan det vara enklare och tryggare att ta kontakt med en säljare som kan presentera de olika alternativen.
Det spelar därmed ingen roll om ett önskemål finns att börja planera och bygga eller om det än så länge bara handlar om drömmar. Det kan vara det första steget till ett nytt hus – eller ett samtal som innebär att ni väljer att vänta med byggandet något år. Oavsett är det en trygghet att prata med personer som är väl insatta inom området.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *