Skålar, glas och annat fint i all ära, men dom flesta vuxna paren har redan allt dom behöver när det gäller saker. Ska man gifta sig och vill undvika att fylla på redan överfyllda skåp och lådor kan man med fördel skriva redan i inbjudningskortet vad man önskar sig. Resecheckar, presentkort och pengar är sådant som är smart att önska sig, så att man själv kan välja vad dom ska gå till.

Resecheckar

Dom flesta drömmer om en lång och härlig bröllopsresa som nygifta men budgeten kanske inte håller efter ett kostsamt bröllop. Att skriva i sin inbjudan att man önskar sig resecheckar löser problemet, och man kan sedan använda sig av dessa när det blir dags för smekmånaden. Gästerna bidrar till något meningsfullt och inte heller dom behöver fundera på vad dom ska köpa i bröllopspresent. Något som är bra att tänka på är dock att ange en speciell resebyrå, så att det inte kommer checkar från flera olika. Isåfall kan det bli svårt att få ihop till en resa på ett och samma ställe.

Presentkort som bröllopspresent

En annan bra bröllopspresent om man tillhör dom som redan har det mesta är presentkort. Kanske funderar man på att bygga en ny altan på huset, och då kan presentkort från ett byggvaruhus vara bra. Önskar man att köpa en ny soffa eller en ny matgrupp kan man istället skriva att man önskar presentkort från ett möbelvaruhus. Dom flesta butikerna erbjuder det och vet man att man planerar något stort och kostsamt inköp så kan det vara ett bra alternativ.

Pengar

Har man ingen aning om vad man önskar sig men ändå vill undvika en massa prylar kan man helt enkelt önska sig pengar i bröllopspresent. Kanske kommer dom någon gång gå till en semester eller en ny farstukvist, eller så till något helt annat. Känns det som det bästa alternativet kan det vara klokt att ha någon som ansvarar för alla kuvert under bröllopsfesten, och vill man undvika kontanter kan man göra på det moderna viset att skriva ett telefonnummer för Swish i inbjudningskortet.

Det är inget helt lätt att varken veta vad man vill ha i bröllopspresent, eller för gästerna att veta vad dom ska ge. En liten hint i inbjudningskortet gör det enkelt för alla – och dessutom slipper man ta emot saker man inte vill ha eller har plats för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *