Thule har fokus på flexibilitet och rörelse

Det finns ett flertal olika märken på cykelvagnar i Sverige. Allt från de allra billigaste till de som kostar närmare 15 000 kr. Via flera tester visar det sig att det inte bara är priset som skiljer dem åt utan även funktion, hållbarhet och säkerhet. Ett av de märken som verkligen satsat på funktion är Thule. 

Utbudet av vagnar är stort men oavsett vilken cykelvagn från Thule som väljs så erbjuds funktioner och flexibilitet utöver det vanliga. Det har på ett sätt blivit deras signum att möta behovet hos multisportare och andra idrottsutövare som vill utföra sporten och ändå ha med sig vagnen. 

På deras hemsida kan man hitta en cykelvagn anpassad för promenader, joggning, cykling eller skidåkning. Det finns även andra tillverkare med samma indelning men de flesta delar upp sina cykelvagnar utifrån antal barn eller enklare funktioner. 

Exempel – Thule Chariot Sport 2

Thule Chariot Sport 2 är en modell från cykelvagn som möter behoven hos de flesta frisksportare. Det är en av de dyrare vagnarna med ett pris på ca 13 500 kr. Kan även hittas på andrahandsmarknaden med ett relativt högt andrahandsvärde. 

Det som gör denna cykelvagn lite unik är att den kan anpassas för både joggning, cykling, längdskidåkning och enklare promenader. När man sedan har använt den klart går det att vika ihop den och lägga den i bagaget på bilen.

Behövs inte samma flexibilitet kan alltid en något billigare vagn väljas. Många kanske uppskattar att kunna gå eller cykla med vagnen. Däremot är det inte alla som känner lika stort behov av att kunna åka skidor med vagnen med på turen. 

Exempel – Thule Coaster XT

En av de billigaste cykelvägarna från Thule med ett pris på ca 4000 kr. Nästan en tredjedel av vad vagnen ovan kostar men då ges inte samma flexibilitet. Kvalité och hållbarhet är ändå mycket hög. 

Vagnen är lätt att montera på cykeln eller ändras om till en promenadvagn. Här kan ett eller två barn sitta och följa med på cykelturen. Däremot är detta inte en vagn för de som vill ha med barnen på joggingturen eller i skidspåret. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *