De flesta med sinne för vett och etikett vet att man inte bjuder på vad som helst under en tillställning. Om man serverar enklare mat skall denna vara nytänkande och estetiskt upplagd. Att trampa i klaveret med sin festmeny kan av många anses vara svårt. Därför sällar sig många till den skara som satsar på stabila och välbeprövade kort. Att bjuda på smörgåsar är en sak som kanske bör undvikas vid finare tillställningar. Smörgåstårtor är dock någonting helt annat! Detta är för många en symbolisk rätt som direkt sätter stämningen. Att associera smörgåstårta med festlighet är vanligt. Oavsett vad för sorts smörgåstårta man valt, kan man räkna med att den väcker intresse. Nu för tiden har variationsrikedomen ökat radikalt och man kan hitta åtskilliga spännande smakkombinationer som man tidigare inte testat.

Har man för avsikt att bjuda in till finare tillställningar kan man ytterligare förhöja festens ton genom att noga välja ut vad för dryck som skall serveras. Det finns många förslag att inhämta från de som jobbar professionellt med smörgåstårtor. De kan allt om vad för viner, ölsorter, muster och vatten som bäst fungerar tillsammans med deras anrättningar.

Fisk eller kött

Även om man kan variera sig i stor utsträckning och hitta såväl vegetariska som glutenfria alternativ, är det vanligt att rikta in sig på smörgåstårtor baserade på kallskuret eller skaldjur. Dessa kan båda fungera bra oavsett årstid. För den som vill införliva den geografiska känsla i sin festmat kan en tårta med charkuterier fungera utmärkt upp i skogarna. För den som istället håller sin tillställning på kusten är räkor och skaldjur kanske det som bäst speglar naturen. Det är viktigt att man serverar denna sorts mat vid rätt temperatur. Tårtan skall vara lagom saftig och med bibehållen textur. Att köpa smörgåstårta i samband med catering är ofta det bästa alternativet för den som inte själv vill ägna sig åt kokkonst. Beroende på var i landet man befinner sig kan man ofta få leverans direkt till festen. I synnerhet om man är i Stockholm eller andra större städer.

Fester med kalla rätter skulle i vissa sällskap vara någonting omöjligt sommartid. Att hålla rätterna kalla och fräscha kräver tillgång till kylskåp eller snabb leverans med kyld förvaring. Här kan man vinna stort på att överlåta uppdraget till de som är bäst lämpade att hantera dessa utmaningar. I och med att man dessutom kan boka dryck samt hantera disken efteråt är det en uppskattad tjänst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *