Därför är multivitamin ett bra kosttillskott

När man tänker på kosttillskott tänker de flesta på vassleprotein, kreatin, fettförbrännare och andra tillskott. Det kanske enskild viktigaste tillskottet är dock ett annat, nämligen multivitamin. Om du inte redan tar multivitamin bör du börja göra det för att nå de mål du har med din träning.

För att människokroppen ska kunna utföra alla de uppgifter som den varje dag ställs inför krävs att den tillförs rätt näring. Om det uppstår en brist på någon av de viktiga vitaminer eller mineraler som kroppen behöver för att fungera på bästa sätt, försämras prestationsförmågan snabbt. Därför bör du säkerställa att du tar multivitamin som ett kosttillskott. Detta gäller oavsett om du är en kroppsbyggare, idrottsutövare eller har en i allmänhet aktiv livsstil. Du behöver nämligen mer näring än den genomsnittliga, icke-aktiva individen.

Multivitamin: ditt viktigaste kosttillskott

Ett bra multivitamintillskott utgör grunden i ett komplett program med kosttillskott. Eftersom multivitaminer inte marknadsförs som ett tillskott som kan öka din bänkpress med si och så mycket, bryr sig många inte om att läsa på om dem. Du skulle dock inte köpa ett bord som endast har två ben eller bygga ett hus utan att först bygga en bra grund att ställa det på. Därför bör du heller inte ta fram en plan för att komma i form utan att inkludera en multivitamin som den grund på vilken du bygger ditt kosttillskottsprogram.

Genom att ta ett multivitamintillskott säkerställer du även att de övriga kosttillskott du tar ger maximal effekt. Förutom att detta tillskott är det viktigaste av de alla, är det också det första kosttillskottet du bör ta när du vaknar på morgonen. Därefter är du redo att ägna dig åt vad du än har planerat att göra under dagen. Om du är seriös med din träning bör du stödja återhämtningsprocessen genom att ta din multivitamin direkt efter träningspasset.

Det spelar ingen roll om du är man eller kvinna, ung eller gammal, kroppsbyggare, styrkelyftare eller ägnar dig åt en lagidrott. En multivitamin bör vara det kosttillskott som du inleder varje dag med. Proteinshakes och andra kosttillskott fyller även de sina funktioner, men utan en multivitamin kan du inte uppnå din fulla fysiska potential.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *