Micro needling är en populär metod för behandling av hudproblem. Det finns flera olika sorters hudproblem som kan behandlas med denna metod. Du kan till exempel, oavsett orsak, använda metoden för att behandla bristningar. Bristningar är ett vanligt problem som kan uppstå hos kvinnor under graviditeten, men även många andra kan drabbas av bristningar. Med hjälp av micro needling kan du på ett effektivt sätt reparera huden och avlägsna bristningar. Du kan även behandla håravfall och akne samt bli av med rynkor med din dermaroller.

Behandla håravfall med micro needling

Förutom de många sätt på vilka micro needling kan behandla din hud, kan du även använda metoden för att behandla din hjässa. Du kan motverka effekterna av håravfall och främja tillväxten av nytt år med hjälp av denna metod. Micro needling kan på två olika sätt användas för att behandla ditt hår: på egen hand eller tillsammans med en läkemedelsbehandling mot håravfall. Genom att behandla din hårbotten med en dermaroller kan du nämligen öka dess förmåga att uppta krämer och andra produkter.

Micro needling kan även användas som en fristående metod för att främja hårtillväxten. Genom att öka blodflödet till hårsäckarna hämmas de proteiner som orsakar håravfall. Även om metoden ofta används för att behandla diverse hudproblem i ansiktet kan den alltså även öka upptagningsförmågan på andra områden av kroppen.

Behandla ärrbildning av akne med micro needling

En av de värsta mest långvariga effekterna av akne är inte själva finnarna, utan den ärrbildande effekt de har. I samband med ett utbrott av akne uppstår en inflammation i huden. Detta är din kropps sätt att svara på skadan. Kroppen försöker reparera skadan genom att producera ytterligare kollagen, vilket i kombination med inflammationen kan leda till ärrbildning.

Om du klämmer finnarna tilltar inflammationen. Du bör naturligtvis aldrig orsaka inflammation i onödan. När ärrbildningen redan har skett kan du dock motverka den med hjälp av micro needling. Till följd av de små, små såren i huden som din dermaroller skapar kommer huden försöka reparera sig själv. Om behandlingen pågår under en tillräckligt lång tid kan ärrbildningen till slut brytas ner och försvinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *