Så använder du raktvål

Ett av de vanligaste problemen som många har med raktvål är att skapa ett lödder. Det kan till exempel handla om att löddret är för tjockt, för tunt, är instabilt eller helt enkelt inte fungerar. När du ska få en raktvål att löddra är det viktigaste vattnet. Vi pratar då om våt rakning och för den behöver du vatten. Det bästa sättet är att tillsätta lite vatten åt gången. Använd en tesked från köket för att mäta. I skålen börjar du med en tesked vatten, börjar löddra och tillsätter ytterligare en halv till en tesked tills löddret från din raktvål är tillräckligt tjockt.

Vissa individer har problem med vattnets hårdhet. Denna hårdhet beror på ett högt innehåll av upplösta mineraler i vattnet. Om vattnet har ett lågt mineralinnehåll anses det vara mjukt. Vattnets hårdhet kan påverkar din raktvåls förmåga att löddra. Om du upplever att detta är ett problem för dig kan du köpa vatten utan kolsyra på flaska och använda detta istället. Om flaskvattnet skulle förbättra din raktvåls förmåga att löddra har du både hittat problemet och löst detta på en och samma gång.

Använd din raktvål rätt för bättre lödder

Nästa tips har enbart att göra med din raktvål. Vissa tvålar har åldrats, pressats eller genom naturen fått en väldigt hård och tät yta. Om så är fallet med din raktvål kan detta orsaka svårigheter med att skapa tillräckligt mycket lödder på din rakborste. För att ta itu med detta problem kan du täcka din raktvåls yta med varmt vatten när du går in i duschen. När du har duschat färdigt häller du bort vattnet från tvålen. Vattnet har nu fått tid att kunna absorberas av din raktvål, vilket gör att ytan mjukas upp och du kan löddra borsten ordentligt med tvålen.

Det sista tipset vi har att erbjuda är att hålla rakborsten upp-och-ner när du löddrar den. De flesta tar nämligen borsten och pressar ner borsten mot raktvålen för att skapa ett lödder. Det du istället bör göra är att hålla din raktvål över borsten och gnida den mot dess borst. På så sätt kan löddret leta sig ner djupare i borsten och skapa ett bättre lödder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *